НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 7884721 Картинка 10975119 Картинка 6846516 Картинка 9543678 Картинка 733285 Картинка 800500 Картинка 270497 Картинка 3988223 Картинка 2835460 Картинка 4191412

Ректорът на НСА посрещна НПСС с добри новини за студентите на Академията

Национална спортна академия „Васил Левски” бе домакин на работно посещение на ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България, водено от председателя на организацията Даниел Парушев.

Ректорът, проф. Николай Изов, посрещна гостите в кабинета си, за да обсъдят важни, за студентите на спортната академия,  въпроси и възможностите за партньорство по бъдещи общи проекти и вече съществуващи такива, които студентските съвети организират.

Делегацията на националната студентска организация коментира с ректора на Академията важни социално-битови и други въпроси, касаещи обучението на студенти и докторанти във висшето училище.

В хода на разговорите  проф. Николай Изов представи вижданията на ръководството по отношение на инвестиционната програма и ремонтните дейности на студентско общежитие - блок 15, в Студентски град. Той увери представителите на студентите, че ремонтът ще даде нов облик на пространствата, в които студентите ще живеят, а висшето училище вече е договорило финансовите средства по програма за нисколихвени кредити с гратисен период.

 Проф. Изов сподели пред гостите и визията на ръководството по отношение стопанисването на изнесените учебно-спортни бази на НСА, като не скри и опитите за провеждане на поредните реституционни претенции към Академията, които този път засягат територията й в Студентски град.

По този повод той припомни на студентите от НПСС за проведените редица протести, свързани с реституционните набези в териториалните части на учебно-спортната база на НСА в Несебър и отново отбеляза, че голяма заслуга за запазване на териториалната й цялост имат Националното представителство на студентските съвети и студентите от цялата страна.

Важна тема на работната среща бе и успешното провеждане на онлайн обучението в НСА по време на извънредното положение в страната, което бе осъществено по технологично разработена програма от експерти в САЩ.

Председателят на НПСС, Даниел Парушев, сподели впечатленията си за мениджмънта, който ректорското ръководство налага в Национална спортна академия „Васил Левски“, смятайки, че това е правилната посока. Той заяви, че проведената среща с ректора на НСА е част от платформата на ръководството на Националното представителство на студентските съвети в България, която ще се изпълнява в мандат 2020-2022 година, като важна част от нея е провеждането на активен диалог със студентите и съобразяването с въпросите и мненията им при формиране на общите политики за управление на висшите училища.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share