НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11897841 Картинка 11235534 Картинка 11100716 Картинка 305695 Картинка 8760387 Картинка 7323994 Картинка 8266196 Картинка 87632 Картинка 2270017 Картинка 15904

Министерството на туризма и НСА подписаха договор за сътрудничество

 
Вицепремиерът и министър на туризма, Марияна Николова и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов, подписаха днес договор за сътрудничество, който постави на нова основа двустранните отношения и бъдещи дейности между двете институции.
Според документа Спортната академия и Министерството  ще участват съвместно в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми в областта на спортния туризъм. 
Те ще си взаимодействат и при разработването на законово-нормативната уредба, отнасяща се до достъпната среда за спортно-туристически услуги, за хора с увреждания и специални потребности, както и ще работят за синхронизиране на спортния туризъм с европейските стандарти в outdoor индустрията (водни и планински спортове). Министерството на туризма и НСА ще си сътрудничат при участие в експертни комисии за категоризации, оценяване и сертифициране на обекти и субекти в спортния туризъм, както и при подготовката и реализацията на спортни специалисти в областта на спортно-туристическите услуги и Спа и Уелнес индустрията.
По време на церемонията вицепремиер Николова посочи, че взаимодействието между Министерството на туризма и НСА е от изключително значение. „В своята 78-годишна история НСА неведнъж е доказвала уменията си при подготовката на висококвалифицирани специалисти, способни да развиват и прилагат научни знания в областта на спорта, туризма и кинезитерапията. Здравето е най-важното в момента и спортът и спортните дейности са тези, които биха привлекли повече туристи в нашите курорти, в нашите чудесни градове“ – допълни в приветствието си министърът на туризма.
От своя страна ректорът благодари на г-жа Николова за нейната инициатива за подписване на споразумението и за задълбочаване на съвместната работа в така важните направления,  регламентирани в документа. В тази връзка проф. Изов й представи и водещите експерти от страна на Академията, които ще работят и подпомагат министерството на туризма в сферата на здравния туризъм, в спортно – туристическите дейности, в работата с хора с увреждания и специални потребности, Спа и Уелнес индустрията и други.
Министър Николова предложи възможно най-бързо да стартират работните срещи като се акцентира на спортния, здравния туризъм, но най-вече на хората с увреждания и специални потребности, където Спортната академия е с дългогодишен опит и готови модели.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share